Staklene fasade

Staklene fasade

alu stolarija okno

Staklene fasade osim zaštitne imaju i estetsku funkciju

Fasada kao lice zgrade predstavlja bitan estetski dio. Osim zaštitne, fasada dakle ima i estetsku funkciju. Upravo staklene fasade predstavljaju nezaobilazan dio današnje arhitekture zbog modernog i atraktivnog izgleda. Izrađuju se iz aluminijskih profila prilagođenih isključivo za izradu staklenih fasada.

Riječ je o modernom sistemu fasada, koji se najčešće koristi za poslovne objekte. Međutim, u posljednje vrijeme nerijetko staklene fasade krase i ekskluzivne stambene građevine. Iznimnu važnost kod staklenih fasada ima staklo koje mora udovoljiti nekoliko zahtjeva, a također nudi mnogo mogućnosti. Riječ je o materijalu koji u posljednje vrijeme ima sve veći značaj u građevinarstvu. Osim sigurnosti i toplinske te zvučne izolacije, staklo u ovom slučaju ima i veliku estetsku važnost.

alu stolarija okno
Tipovi staklenih fasada
  • Strukturalne staklene fasade se izrađuju bez vidljivih nosivih alu profila. Stakla se tehnikom ljepljenja montiraju na aluminijske profile te daju dojam cjelovite staklene površine. Otvori se ne razlikuju od ostalog dijela fasade, te se uglavnom utvaraju na van
  • Kontinuirana staklena fasada se izrađuje iz vidljivih alu profil, koji slijedi aluminijski raster, a daju mogućnost različite izvedbe vanjskog profila. Moguća je ugradnja različitih prozorskih sustava.
  • Spider staklena fasada je posebna u tome što se staklo spaja posebnim držačima u četiri točke, bez dodatnih profila na vanjskom dijelu fasade. Spider fasada daje izgled staklenog plašta. Odaberite staklenu fasadu koja najviše odgovara Vašim željama i potrebama, a mi smo ovdje da zadovoljimo svakom Vašem zahtjevu. Ukoliko ste ljubitelj moderne arhitekture, odabirom staklene fasade sigurno nećete pogriješiti.

Strukturalna fasada
WICTEC 50 SG

Kontinuirana staklena fasada WICTEC 50 i 60

Brošure
Galerije