Unutarnje staklene stijene

Unutarnje staklene stijene

alu stolarija okno

Kod opremanja interijera jedan od detalja koji svakako mogu udahnuti svježinu su i staklene pregradne stijene i  staklena vrataStaklene pregradne stijene mogu biti fiksne ili se  mogu  izvesti ili se u njih ugraditi i staklena vrata, klizna ili zaokretna.

Pregradne staklene stijene s vratima najčešće se koriste kod ulaza u kancelarije ili ako se radi o privatnom objektu tada je to ulaz u sobu ili drugu etažu.

Gotovo da nema mjesta u domu/stanu gdje se ne bi mogla ukomponirati. Klizne stijene najčešće viđamo na balkonu jer otvaraju prostor i dopuštaju ulaz svjetlosti te za razliku od običnih prozora, obogaćuju cjelokupni prostor.

Za sve varijante unutarnjih pregradnih stijena sa ili bez vrata može se ugraditi prozirno ili mutno staklo. Također se mogu staviti naljepnice na staklo po želji korisnika, logo firme, vodoravne ili okomite crte kako bi se onemogućio pogled u prostoriju, ili neki dizajn po želji korisnika.

alu stolarija okno

Staklena vrata se mogu izvesti u dva osnovna tipa: sa cijelim krilom od stakla ili staklom ugrađenim u Za staklena vrata upotrebljavaju se okovi isključivo za tu namjenu, te se može ugraditi rukohvat ili kvaka, te se mogu zaključavati. Staklena vrata se, zbog sigurnosti, izrađuju iz kaljenog stakla.

Staklena vrata su najbolji izbor ako nema dovoljno svijetlosti u prostoru ili ako želite elegantniji izgled. Osiguravaju bolji protok svijetlosti i poboljšaju osvjetljenje. Staklo se na elegantan način uklopi u prostor, ima suvremeni izgled i održava prvobitne dimenzije prostora ili ga čak optički poveća.

Galerija